Compartir

Carles Duarte i Àlex Susanna presenten «Veus que s'enlairen» al cicle «Lletra i Esperit» del MEV

28–09–21

Aquest dissabte, 2 d’octubre, recitaran una selecció de versos de la seva obra més espiritual, acompanyats de les improvitzacions de la mezzosoprano Marta Valero.

Dues de les veus més destacades de la poesia catalana actual, Carles Duarte i Àlex Susanna, són els protagonistes de «Veus que s'enlairen». Aquesta és la proposta que el dissabte, 2 d'octubre, reprèn el cicle «Lletra i Esperit» del Museu Episcopal de Vic (MEV), que es va haver d’aturar a causa de la pandèmia. Els dos rapsodes estaran acompanyats de les improvisacions de la mezzosoprano Marta Valero. L'espectacle començarà a 2/4 de 8 del vespre i és gratuït amb el sistema de taquilla inversa. A causa del protocol Covid-19 cal reserva prèvia d’entrada a la recepció del MEV, al telèfon 93 886 93 60 o al correu electrònic reserves@museuepiscopalvic.com.


El cicle «Lletra i Esperit» és un cicle únic a Catalunya. Amb direcció artística de Jordi Lara, vol fer arribar al públic la tradició de poesia mística, i també les veus actuals de poetes amb una obra que s'aproxima al religiós o el transcendent. Tot plegat, en diàleg amb la col·lecció d'art sacre del MEV. La tercera edició del cicle va començar el 7 de març de 2020 amb «El llibre de Marguerite» amb Gisela Figueras i Cristina Alís. El segon espectacle «Veus que s'enlairen» s'havia programat en dues ocasions (7 de març i el 7 de novembre) però les restriccions a causa de la pandèmia en van posposar la presentació.
 
«Veus que s'enlairen» se centrarà en els versos de l'obra religiosa de Duarte i Susanna en una sel·lecció feta per ells mateixos. Carles Duarte (Barcelona, 1959) és poeta, lingüista i promotor cultural. La seva obra ha poètica estat traduïda a diverses llengües i ha merescut premis com el Rosa Leveroni, Vila de Martorell o el de la Crítica "Serra d'Or". Ha col·laborat amb artistes de moltes disciplines.
 
Àlex Susanna (Barcelona, 1957) és poeta, escriptor i gestor cultural. La seva obra de creació consta de més d'una desena de poemaris, traduïts a nombroses llengües, quatre volums de dietaris i és autor de traduccions d'autors com a T.S. Eliot, Apollinaire o Valéry. És autor també de monografies i crítica d'art.
 
La mezzosoprano Marta Valero és una de les veus més destacades i versàtils del moment. Dúctil i extensa, ha sabut unir la musicalitat i expressivitat teatral, afrontant repertori i estils diversos, des de l'òpera Barroca fins a la música contemporània, actuant amb músics com Albert Guinovart o Daniel Blanch.

CICLE «LLETRA I ESPERIT»
 
Veus que s’enlairen
Dissabte 2 d’octubre a les 19.30 h.
Reserva prèvia al MEV, al telèfon 938869360 o al correu electrònic reserves@museuepiscopalvic.com
Informació www.museuepiscopalvic.com
 


Descarregar nota de premsa