Compartir

El MEV celebra el Dia Internacional dels Museus

18–05–21

El Museu Episcopal de Vic (MEV) celebra, un any més, el Dia Internacional dels Museus i el dimarts 18 de maig ofereix una programació especial d'activitats. Les propostes que el MEV fa per aquesta celebració s'emmarquen en el lema d'aquest 2021 "El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar", centrat a adaptar els museus a una societat actual canviant i marcada per la Covid-19. Enguany, després de la pandèmia, es recuperen les activitats presencials a les sales del museu que es combinaran amb propostes en línia.

El dimarts 18 de maig, el MEV farà jornada de portes obertes per celebrar aquest DIM. L'entrada serà gratuïta durant tot el dia per conèixer totes les col•leccions, en especial el seu fons d'art medieval que és una referència mundial.

El MEV també ha programat activitats úniques amb motiu d'aquest dia internacional. Una d'elles és la visita especial: "Benvinguda a la gent gran", una visita adreçada a aquest col•lectiu de persones que vol ser un convit especial a retornar a les sales dels museus. Aquesta estarà centrada en com s'ha reflectit la primavera en l'art medieval en una proposta que també vol ser un viatge a reviure records d'infantesa o de la vida quotidiana.

Una de les activitats destacades del DIM serà el recital poètic "Bres d'amor. Versos al bressol de Verdaguer". L'actriu Montse Vellvehí farà una lectura poètica davant del bressol de Jacint Verdaguer que es conserva al MEV i que es pot veure a la sala 1 del museu. Aquest recital que es farà a les 6 de la tarda és una iniciativa conjunta del MEV i la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles. Per assistir a aquest recital cal inscripció prèvia i també es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del museu.

Enguany i pel context de pandèmia, el MEV no ha programat activitats per la Nit de Museus. L'objectiu és recuperar-les de cara al 2022 un cop es pugui normalitzar la situació sanitària. Totes les activitats presencials programades es faran complint el protocol d'higiene i seguretat davant la Covid-19.

Activitats en línia amb els joves com a protagonistes

La pandèmia ha consolidat l'aposta digital dels museus. Aquest 2021, la celebració del DIM també tindrà algunes propostes en línia centrades en els joves. Ens ho demostraran els youtubers de Canal Malaia que s'endinsaran en els museus catalans i faran vídeos que engrescaran a la seva generació, la Noelia Karanezi ens parlarà de les dones i l’art i la Raquel Roca ens introduirà al món del teixit. El contingut es podrà seguir al web de les DIM 2021  i a les xarxes socials dels museus participants.

En aquesta aposta per donar-se a conèixer als més joves i crear interacció entre disciplines artístiques, en aquestes dates també està previst que s'estreni el nou clip del raper vigatà SOLO K.OS, referent del "hip hop" d'Osona, i que s'ha gravat a les sales del museu.

Aquests dies ompliran les sales del museu els estudiants del IES Gurb per escanejar diferents peces del MEV per completar el seu projecte sobre art i 3D. Aquesta proposta és fruit d’un treball de col•laboració entre els dos equipaments, opció oberta també a altres centres que poden contactar amb l'àrea d'educació del MEV (educacio@museuepiscopalvic.com).

Presentació del full de ruta del MEV cap al 2030

Dins dels actes de celebració del DIM, el MEV presentarà el dijous, 20 de maig, a les 6 de la tarda, el Pla Estratègic 2030 que s'ha elaborat en els darrers anys. Aquest treball, fruit del treball conjunt entre els professionals del museu i agents del sector cultural de tot Catalunya, vol ser el full de ruta a seguir per l'equipament amb l'objectiu de consolidar-se com un dels museus d'art de referència. El pla serà presentat pel seu director, Josep Maria Riba.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2021 | MEV 

JORNADA DE PORTES OBERTES 
Dimarts 18 de maig. Visita gratuïta al museu de 10 h a 19 h
VISITA "BENVINGUDA A LA GENT GRAN"
Dimarts 18 de maig. 11.30 h.
BRES D'AMOR. VERSOS AL BRESSOL DE VERDAGUER. 
Recital poètic. 18 h. 
Cal reserva prèvia. Es podrà seguir des del Youtube del MEV.
JOVES I MUSEUS
Activitats en línia a la web i xarxes socials del MEV.
PRESENTACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC MEV 2030.
Dijous 20 de maig. 18 h. 


Descarregar nota de premsa