Compartir

L'artesania ahir i avui

26–04–21

El MEV i el MAP posen en valor el treball artesà en una activitat especial per celebrar l'1 de maig
 
"De casa al museu: l'artesania ahir i avui" es farà el dissabte i diumenge i visita als museus i els tallers d'artesans del carrer de la Riera de Vic
 
El Museu Episcopal de Vic (MEV) i el Museu de l'Art de la Pell (MAP) celebren el Dia Internacional del Treball, amb De casa al museu: l'artesania ahir i avui. El dissabte, 1 de maig i el diumenge, 2 de maig, a les 11 del matí, es proposa una activitat per conèixer la història dels treballadors i treballadores del món artesanal. Aquest recorregut guiat es fa a través de peces conservades al MEV i al MAP i acaba amb la visita a diferents tallers artesanals del carrer de la Riera de Vic.. La inscripció per participar-hi s'ha de fer al telèfon 93 886 93 60 o al correu   reserves@museuepiscopalvic.com. Aquesta activitat es fa seguint el protocol d'higiene i seguretat davant de la Covid-19.
 
El dissabte, 1 de maig, es visitaran les col·leccions d'arts de l'objecte del MEV i els tallers de Sama Genís (ceràmica), Cristina Marin (joies) i Jesús Roviretes (forja). El diumenge 2 de maig s'explicarà l'artesania a través de la col·lecció del MAP i es presentaran els tallers de Sandra Quílez (pell), Montse Albàs (sastreria) i Elisabet Puigblanqué i Carles Gómez (impressió) que estan situats al carrer de la Riera de Vic,  considerat Punt d'Interès Artesanal de Catalunya.
 
Aquesta visita amb motiu del Dia Internacional del Treball s vol reflexionar sobre diferents aspectes, com és el canvi en la condició de certs objectes, que han passat de ser d’ús quotidià a ser considerats patrimoni històric i artístic, o el concepte d’artista i artesà. També es vol donar a conèixer l’afany col·leccionista gràcies al qual s’han pogut recopilar aquestes col·leccions i  visibilitzar i posar en la presència de l’artesania en l’actualitat, aprofitant la potencialitat que té a la ciutat.
 
De la casa al museu: l'artesania ahir i avui
Dia: Dissabte 1 i diumenge 2 de maig a les 11h
Preu: 10€
És necessari reservar prèviament a reserves@museuepiscopalvic.com o trucant al 93 886 93 60.
Organitza: Museu Episcopal de Vic i Museu de l'Art de la Pell amb la col·laboració dels artesans del carrer de la Riera.
www.museuepiscopalvic.com


Descarregar nota de premsa