El MEV explica per què hi ha tantes bèsties en l’art medieval i en desxifra el simbolisme
En l’art medieval els animals són omnipresents. Què hi fan tantes bèsties? La nova exposició temporal ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval del MEV’ mostra els animals que es poden veure en l’excepcional col·lecció del MEV, Museu d’Art Medieval de Vic i, el més important, en desxifra el seu significat. L’exposició aplega 75 obres que posen de manifest la importància que tenien els animals i el simbolisme que desprenien en el context social i religiós de fa mil anys.
L’excepcionalitat de les obres del MEV permet articular diferents relats sobre l’art i el context històric d’ara fa mil anys i la gran presència d’animals en la producció artística medieval és un d’aquests relats: Què hi fan tantes bèsties en l’art medieval i què signifiquen? L’explicació es trobarà a l’exposició temporal ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval del MEV’ que s’inaugura al museu el dia 29 de març. La mostra es podrà visitar fins al 17 de desembre.
La mostra presenta 75 obres. La majoria formen part de l’extraordinària col·lecció del museu. És el cas del frontal d’altar de Santa Margarida de Vilaseca i la taula central del retaule de Sant Miquel de Verdú (pintura sobre taula); el compartiment amb la Davallada als Inferns del retaule de Sant Joanipol de Sant Joan de les Abadesses (escultura); la creu de Sant Joan de les Abadesses (orfebreria) o el teixit de les Àguiles de la casulla de Sant Bernat Calbó (teixit). A més, es podran veure cinc manuscrits que provenen de l’Arxiu Episcopal de Vic. L’exposició compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Cercle del Museu. La mostra, que vol ser molt divulgativa i adreçada a tots els públics, s’acompanyarà d’un complet programa d’activitats paral·leles.