Compartir

El MEV inaugura un espai immersiu que s'estrena amb un viatge emocional i sensorial a l'època medieval

01–10–22

A través d’un relat captivador, el nou espai immersiu ens descobreix un món medieval com mai l’havíem vist abans, ple de misteri, llum i color en una catedral romànica de referència 

El pròxim 25 d’octubre es va inaugurar el nou espai immersiu del MEV, Museu d’Art Medieval, ‘Avui, fa mil anys’. Una important aposta per la digitalització de l’art medieval, emmarcat dins del projecte MEV, L’Art Medieval + Digital, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Es tracta de l’espai immersiu més gran dels museus catalans, i s'inaugurarà amb una experiència emotiva i de gran impacte visual, un viatge del present cap el passat que permetrà connectar els públics actuals amb l’art medieval a través d’un relat protagonitzat per un jove aprenent de pintor del segle XII i per la catedral romànica de Vic. En un futur s’oferiran nous relats virtuals que les persones visitants podran escollir a través d’una pantalla tàctil. 

El nou espai immersiu del MEV, Museu d’Art Medieval és una eina educativa i divulgativa que explicarà un relat connectat amb les obres de la col·lecció permanent del museu. La contextualització de les peces en el corrent artístic i en l’època en què van ser creades esdevé fonamental perquè la persona visitant entengui i valori l’excepcional col·lecció que ofereix el museu, i és això el que pretén aquesta nova experiència. 

La primera experiència immersiva té una durada de 10 minuts i ens permet descobrir tres espais virtuals: el taller d’un pintor, el carrer i la catedral romànica de Vic. És en aquest últim punt, la catedral, on entrarem en un món únic de misteri i color que, a més, servirà per anar situant les peces del museu en el seu context. Aquesta recreació virtual, doncs, no només vol contextualitzar la col·lecció del MEV, sinó que també vol trencar el tòpic d’un art medieval auster i fosc, per descobrir un art ple de colors, llum i misteri.  

VISITES RELACIONADES AMB L'ESPAI IMMERSIU:
Entrada general
Visita Avui, fa mil anys
Visita escolar - Primària
Visita escolar - Secundària